Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η ομορφιά του ΤΕΝΙΣ


Η αντισφαίριση (τένις) είναι ένα όμορφο άθλημα ιδιαίτερα τεχνικό, παίζεται από άτομα όλων των ηλικιών και αυτός είναι και ένας από τους σημαντικούς λόγους που το κάνει να ξεχωρίζει. Εχει χαρακτηριστεί από πολλούς ‘’άθλημα για μια ζωή’’, γιατί μπορεί να παιχτεί και ως άθλημα και ως δραστηριότητα αναψυχής, την οποία αν την ξεκινήσεις, δύσκολα την αφήνεις.  Αποτελεί έναν καλό τρόπο να διατηρήσεις την υγεία, την φόρμα, την δύναμη, την ευκινησία. Εκτός από την ψυχαγωγία,γυμνάζει το σώμα και το μυαλό και αυτό διότι απαιτεί υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, ελέγχου, παρατηρητικότητας και τέλειο συντονισμό νοητικής και σωματικής ικανότητας.
Για τα παιδιά έχουμε το μίνι τένις που απευθύνεται σε ηλικίες από 5-8 ετών περίπου.Είναι η κατάλληλη ηλικία για ένα ιδανικό ξεκίνημα. Και ένα από τα θετικά του mini είναι ότι, επειδή το άθλημα είναι αρκετά τεχνικό, ξεκινώντας το παιδί την ενασχόληση του από μικρή ηλικία, μπορεί πιο εύκολα να αφομοιώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, από ότι σε μεγαλύτερη ηλικία.
Η αντισφαίριση είναι άθλημα στο οποίο αγωνίζονται δύο ή τέσσερις παίκτες.Διεξάγεται σε ειδικό γήπεδο,το οποίο χωρίζεται στη μέση με δίχτυ ύψους 91 εκ. Αν οι αντίπαλοι είναι δύο, το παιχνίδι λέγεται απλό, ενώ αν είναι τέσσερις (ένα ζευγάρι σε κάθε πλευρά), λέγεται διπλό (double) και προστίθονται στο παιχνίδι και οι εξωτερικές γραμμές του γηπέδου.Κάθε αγώνας χωρίζεται σε σετ. Οι γυναίκες χρειάζονται δύο νικηφόρα σετ, ενώ οι άντρες συνήθως τρία νικηφόρα σετ για να κερδίσουν έναν αγώνα.Κάθε σετ κερδίζεται με έξι τουλάχιστον νικηφόρα games (παιχνίδια). Χρειάζεται να υπάρχει διαφορά δυο γκέιμ για να κερδηθεί ένα σετ.Αν ένα σετ έχει έρθει ισόπαλο 6-6. Η νίκη τότε καθορίζεται με παράταση (tie-break). Στην παράταση μετρούνται οι κερδισμένοι βαθμοί και όποιος φτάσει τους 7 βαθμούς και έχει διαφορά 2 βαθμών από τον αντίπαλο κερδίζει το γκέιμ και συνεπώς το σετ. Υπάρχει η τάση τα σετ να καθορίζονται σε παράταση (tie-break) εκτός από από το τελευταίο σετ το οποίο συνεχίζεται να παίζεται μέχρι να επιτευχθεί η διαφορά των δύο γκέιμ.

                                                           Δείτε και ένα βίντεο με μίνι τένις

         


                                     Στιγμιότυπα απο έναν τελικό αγώνα μεγάλων αθλητών
     
           


                                              =================================